Categorieën
persoonlijk

Thema van de dag

Ik word toch een beetje raar van zo’n thema van de dag in de krant. Het beangstigt me een beetje op twee manieren. Aan de ene kant natuurlijk de voor ons “westerlingen” vervelende uitspraken van zo’n imam, maar aan de andere kant ook de nadruk die de media sinds een paar dagen op dit onderwerp vestigt. Zoals vandaag zo’n thema van de dag.
Sinds elf september bekruipt me het enge idee dat ook wij zelf te maken hebben met eenzijdige berichtgeving. Natuurlijk is wat er is gebeurd verschrikkelijk en op geen enkele manier goed te praten. Maar die hetze die er nu op wordt ingezet staat me best wel tegen. Dat zagen we ook bij de moord op Pim Fortuyn. In een keer wees iedereen met zijn vinger naar de gevestigde politieke partijen, terwijl we allemaal hebben kunnen zien dat de heer Fortuyn zich van dezelfde taal bediende als de fractieleiders van die partijen. Toch maar met een iets kritischere houding de krant lezen.